По-рано медии съобщиха, че болничният шеф е направил нестандартна проверка на персонала си

"Не съм бил с перука и просешки дрехи на проверка". Това заяви изпълнителният директор на русенската болница д-р Иван Стоянов по повод публикации в медиите, че е осъществил нощна проверка на подчинените си, дегизиран като скитник. 

 

"Проверките в Спешното отделение ги има, съществуват. Винаги публикациите са малко оцветени. Нашето събиране е защо се случват тези проверки и каква е целта на тях. Нека да бъдем взаимно толерантни и да не влизаме в приказката. Не съм бил с перука, не съм бил с просешки дрехи, бил съм с нормални дрехи. Персоналът в болницата ме познава, аз работя 35 години в тази болница", изтъкна д-р Стоянов. 

 

Той събра журналистите във връзка с публикации в медиите, които разказват, че е направил нощна проверка в Спешното отделение, като се е престорил на болен пациент. Тъй като не го разпознали, хората от персонала се държали грубо с него, се казва още в публикациите.

 

Директорът на болницата подчерта, че целта на проверките е да се подобри обслужването на пациентите: "Вярно е, че има проверки, че ние ги правим планово, че ги правим и късно нощем, и в ранните часове, но те са с цел да проследим процесите, които текат в Спешното отделение. Разбира се, когато някой от нас види, че стоят дълго време пациенти - и аз, и колегите поотделно ги питаме защо стоят, дълго ли стоят. Питаме колегите здравни работници също да ни кажат защо стоят толкова дълго, вярно е това".

 

На този етап проверките са констатирали, че има проблеми в организацията на работа в Спешното отделение. "Установяваме, че хората чакат не само денем, хората чакат и вечер, и то чакат немалко часове и това не е редно и не бива да се случва". 

 

Лекарят обясни, че лошо поведение към болните не може да няма административно наказание. В същото време има масово случаи, в които екипите са се справяли много добре и са спасени много човешки животи от добрите специалисти в отделението.

 

Шефът на болницата обяви, че предстои преустройство на спешното приемно отделение със средства по европроекти, като след промените то ще стане модерно и изцяло в полза на пациента. При новия начин на обслужване лекарите ще се събират при болния, а няма той да ги обикаля.