Новият глава на учебното заведение е 35-годишната Теодора Димитрова

 

Свищовската академия си има нов ректор. Изборът се осъществи въпреки жалба, че изборите са нагласени и въпреки настояването на държавата те да бъдат отложени.

 

Името на новия ректор Теодора Димитрова. За 35-годишната Димитрова се знае, че е дясна ръка на досегашния глава на академията - скандално известният Величко Адамов. И изборът на нов ректор, който той организира, също е скандален. Явно гласуване вместо тайно. Липса на нов студентски съвет, който да участва в изборите – това са само част от проблемите в  правилата, от които малка група професори и доценти се жалват. 


По закон насроченото дело по жалба срещу  изборите обезсилва резултата им, но Адамов не се съобразява с това. Скандалният познайник на Красьо Черния прави избори под засилена охрана, спокоен, че прокуратурата няма правото да го спре. На банкет след  вота екип на Нова занесе цветя за новия ректор - професор Димитрова, която само преди няколко години беше асистент в университета. Кaто по команда целият банкет се изнесе заедно с бягащия от екипа ни ректор Адамов. А цял ден след това новият ректор стоя в кабинета си под охраната на двама гардове без да дава интервюта.

 

Докъде ще стигне войната за власт в един университет? И какъв е залогът? Още от фронта в Свищов, очаквайте скоро в "Разследване"!