Те не позволиха да бъде снимана една от къщите в града

Роми от Игнатиево, където днес беше проведена полицейска акция срещу джебчиите, заплашиха екип на Дарик и фоторепортер на в. „Труд”. Ромите не позволиха да бъде снимана една от къщите в града, собственост на занимаваща се с джебчийски кражби фамили, съобщи Дарик радио

 

При спирането на журналистите пред една от знаковите сгради, в чийто двор се беше събрала голяма група хора, представяща се чистачка жена първо се опита да счупи фотоапарата на Антон Стоянов от „Труд”. След това млад мъж заплаши, че ще счупи камерите, каквито никой от журналистите не носеше.

 

„Тук няма да снимате, защото чупим камери. Лично аз ги чупя. Вие не сте журналисти, вие сте шпиони. Като сте журналисти, обадете се на общината да вземат мерки и да почистят тревата. Тук ще стане гражданска война, внимавайте”, предупреди циганинът.

 

От двора на къщата изскочи разгневена жена, която заподозря, че е тайно снимана със скрита камера. Тя се опита да счупи очилата на репортера на Дарик Калин Руменов, мислейки, че в тях има записващо устройство.

 

Изчезвайте, нямате работа тук. Качвай се в колата и заминавай”, крещеше жената. 

 

Снимки и звук от случилото се – ТУК