Министерството на икономиката нищо не може да направи в Игнатиево, заяви той

 

„Основната борба със сивата икономика е данъчното облагане. Моята борба е, ако може да се вдигне прагът за регистрация по ДДС”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” министърът на икономиката Божидар Лукарски. „Малките и средните предприятия в момента са принудени и заради административната тежест да влизат в сивата икономика”, смята Лукарски.  

Още по темата

 

Министерството на икономиката в Игнатиево нищо не може да направи, това е абсолютно криминален казус, става дума за натрупване на доходи вследствие на престъпна дейност, което е работа на МВР”, твърди той.

 

„Това, което насърчава инвестициите в България, е стабилността на управлението”, убеден е икономическият министър. „Това, от което се оплакват инвеститорите, е корупцията и все още неизвършената реформа в съдебната система. Миналата седмица с вицепремиера Меглена Кунева имахме неформална среща с немския посланик и с представители на немския бизнес. Това, което казаха като проблем е, че има много лицензионни и разрешителни режими. Известна част от тях ще бъдат премахнати с една програма за намаляване на административната тежест”, добави той.

 

„Лидерството в Реформаторския блок в момента не е тема, от месеци не сме говорили за това”, категоричен беше Лукарски

 

Снимка: БГНЕС