Вече трети ден служебният ректор на Стопанската академия не може да влезе в кабинета си

 

Вече трети ден служебният ректор на Стопанската академия в Свищов проф. Иван Върбанов не може да влезе в кабинета си в сградата на университета, въпреки заповедта на образователния министър.

 

„Проблемът е в трудната комуникация между мен и началниците на звената в администрацията на Стопанската академия, между мен и ръководителите на катедри и деканите в университета. Ще се опитам да разговарям с всички тях и да разбера какво мислят те. Ще помоля всеки, който не иска да изпълнява заповедта на образователния министър, да удостовери това писмено”, обясни тази сутрин в „Здравей, България” проф. Върбанов.

 

До служебното назначение на проф. Върбанова се стигна, след като част от академичния състав на университета оспори избора на проф.Теодора Димитрова за ректор на Академията и дори подаде жалба в съда. „Чакаме неутрална институция, която да каже своето виждане. В момента, в който получим решение на съда, ще се съобразим с него”, допълни проф. Румяна Лилова.

 

Междувременно бившият ректор Величко Адамов започна подписка срещу решението на министъра на образованието, с което се назначава служебен ректор. Някои от служителите твърдят, че са заплашвани с уволнение, ако не се разпишат в негова подкрепа. От лагера на бившия ректор твърдят, че не са заплашвали никой и всичко е спекулация.

 

Репортер: Кремена Недялкова  

Припомнете си от видеото разследването на Нова за Величко Адамов!