Общините ще следят строго за нарушителите

Ограничения за паркиране по морето след началото на летния сезон. Общините ще следят строго за нарушителите. В повечето курортни селища по Южното Черноморие ще работи паяк, а на няколко места и „Синя зона”.


Така например „Синя зона” освен в Бургас, където цената на час е 1 лев от понеделник ще има и в курорта „Слънчев бряг”.


„Глоба от 1,50 лева на час, плюс стойността на SMS-а за паркиране вътре в алеите на комплекса. Може да престои до 2 часа. След втория час водачът е длъжен да премести автомобила си, след 1 час престой пак може да го паркира в „Синя зона”. В противен случай автомобилът ще бъде репатриран от паяка”, обясни Валентин Ганев, началник „Оперативен блок” в „Слънчев Бряг” АД.


А това, освен, че ще ни създаде притеснения ще ни бръкне и в джоба. Паяци това лято ще работят във всички градове на юг, без Царево и Поморие.


Колко ще платим, ако докато сме на морето, паякът ни вдигне колата? В „Слънчев бряг” и Несебър 50 лева, в Бургас между 43,20 и 62,40 лева в зависимост от зоната, в Созопол - 50, в Приморско- 36 лева. Отделно ще ни таксуват всеки час, в който колата ни престои на наказателния паркинг.


И още: ако заварим колата си натоварена на паяка преди да е потеглил, можем да я освободим, но отново срещу заплащане. В „Слънчев бряг” това ще ни струва 25 лева, в Бургас - 24, в Созопол - 25 и в Приморско - 18 лева.


Затова в „Слънчев бряг”, например, съветват да ползваме държавните паркинги. Ако оставим колата си за цяла седмица обаче това ще ни струва 60 лева.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Цеца Алексова