За някои от тях брадвата е като джобно ножче, заяви Ангел Джамбазки

 

"Има изключително много места в България, които ромската общност е превзела и не дава на хората дори да говорят". Това заяви в "Комбина" журналистката  Миролюба Бенатова по повод поредния конфликт между българския и ромския етнос.  

 

"На много места ромите издевателстват над възрастни хора - ограбват ги и ги пребиват", посочи Бенатова, като изтъкна, че на първо място държавата трябва да се справи с богатите цигански барони. 

 

В последните години българската държава се е отказала да налага ред в райони, населени с роми. Това са автономни цигански територии", заяви заместник-председателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки. 

 

По повод обвиненията на ромите, че ВМРО е инициирала ситуацията, Джамбазки отговори: "За какво да са виновни ВМРО? Че когато са им казали да намалят музиката, те са пребили хората? За тях брадвата е все едно носят джобно ножче". 

 

"Разликата между Катуница и Гърмен е, че във втория случай за радост всички са живи. В Катуница нещата ескалираха, след като много дълго време всички институции се правеха, че не разбират, че там има една фамилия, която безчинства", заяви Бенатова.

 

Иван Байрактаров, представител на протестиращите от Гърмен, посочи, че местното население страда от непрестанните набези на ромите в района.  

 

"Някой в Гърмен не си е свършил работата. Виновник е този, който е бил кмет и който е допуснал това безобразие - Ахмед Башев”, заяви Димитър Ангелов – Дучето. 

 

"В България мразят циганите. И това никой не може да го обясни. Естествено, че ромите крадат - защото нямат какво да ядат", заяви Нидал Алгафари.

 

Още от Миролюба Бенатова - ТУК.

 

Снимка: БГНЕС