Мъжът е с множество травми и разкъсни рани

 

Остава тежко състоянието на единия от пострадалите на полигона на ВМЗ-Сопот в с. Анево. Той е американски гражданин, приет е в университетската болница "Свети Георги" с множество травми и разкъсни рани. Лекарите са оперирали ръцете му.

 

"Има шанс за живота му. Ампутирана е част от дясната ръка", заяви началникът на Спешното отделение д-р Кирил Атлиев.

 

При инцидента загина друг американски гражданин. Състоянието на другите ранени е стабилно. Един от тях - канадец, е ранен в дясното рамо и ходилото на десния крак. Двамата бострадалите българи са стабилизирани. Те са на 25 и 28 години и са с множество рани на ръцете и краката. Предстоят им допълнителни изследвания и манипулации. Все още не е ясно кога ще бъдат изписани пострадалите. 

 

Тази сутрин в болница "Св. Георги" пристигнаха и представители на американското посолство. Те обаче заявиха, че на този етап нямат коментар по случая, който продължаваме да следим. 

 

Началникът на спешното отделение сподели, че са виждали всякакви тежки травми, но не и от подобен инцидент. Разследването продължава, още няма яснота какво е станало на полигона, на който вчера един човек загуби живота си. В ефира на Нова експерти заявиха, че мерките за безопасност явно са били пренебрегнати. 

 

Взривът стана вчера около 11.30 ч. при стрелба с гранатомет на полигона в с. Анево. Причините се изясняват. Според предварителните информации на разследващите, не може да става дума за умисъл. Вероятно присъствалите на полигона са участвали в обучение като не са спазени правилата за безопасност при боравене с боеприпаси. Собственик на взривилата се граната е и фирмата, наела полигона- Олгънс. Всичко за поредната трагедия- малко след 8. Рада Богданова е в района на инцидента.

 

Снимка: БГНЕС