Хората с ниска самооценка носят оръжие със себе си, заяви Младен Владимиров

 

"16-годишният Георги не е бил убит от хулигани. Те искат да манифестират това, което са направили, и не правят нещо, което после да не могат да го разкажат", заяви за "Събуди се" психологът Младен Владимиров във връзка с убийството на Георги Игнатов, който бе открит с прободни рани в Борисовата градина.  

 

Според експерта версията, че нападателят (или нападателите) са били футболни фенове, щеше да е по-вероятна, ако момчето беше ударено с бокс или с палка. 

 

„Ако беше грабеж, едва ли щяха да му оставят телефона да се обади. Едното пробождане поне лично мен ме кара да мисля, че е с идеята просто да се предпазиш в момента", коментира Владимиров, като в същото време подчерта, че няма как да се знае със сигурност какво точно е изпитвал убиецът. 

 

Той поясни, че хората, които носят оръжие, го правят за да се предпазят: "Това са хора с ниска самооценка. Обикновено удрят в гръб. Такива хора се страхуват от директен сблъсък. Друг случай, в който се носи оръжие, е ако имаш куче и трябва да го защитиш, ако то бъде нападнато от друго куче". 

 

В студиото беше д-р Нонка Лилова, майка на 16-годишния Николай, който бе пребит от трима охранители на врачанска дискотека през 2013 г. Нападателите на момчето, което почина от раните си в болницата, получиха 18 години затвор на първа инстанция. 

 

"Съдът не призна, че синът ми е бил убит по мъчителен начин. Адвокатите на подсъдимите изнесоха по един час пледоария, в която убеждаваха съда, че детето ми не се е мъчило, докато е умирало. Той получаваше гърчове и имаше халюцинации, а аз се чувствах безсилна", заяви Лилова. 

 

Адвокат Марин Марковски, чийто син е защитник на един от обвиняемите, подчерта, че съдебно-медицинската експертиза е тази, която установява дали смъртта се е случила по мъчителен начин. 

 

"Момчето, което бе защитавано от моя син, няма никакви предишни нарушения - дори пресичане на червен светофар. Ние ще обжалваме тази присъда. Неговото участие е било минимално", изтъкна Марковски.

 

Майката на Николай заяви, че също ще обжалват присъдата: „Тази присъда, като се извади времето, което нападателите вече са прекарали в ареста и в затвора, им оставя точно минималната присъда".