В груповата фаза на турнирите мъжете ще се състезават срещу Ирландия, Турция и Словения

От няколко дни започна подготовката  на националните отбори мъже и жени за предстоящото Европейско първенство по Ръгби 7, което ще се проведе на 20 и 21 юни в Загреб, Хърватия. В груповата фаза на турнирите мъжете ще се изправят срещу отборите на Ирландия, Турция и Словения, а жените са в група с  Израел и Латвия. Първите два състава от всяка група продължават напред в елиминации до финал. На Европейското участват 12 държави при мъжете и 12 при жените.

 

Последната фаза на подготовката на националите започва в понеделник (15 юни), когато всички ще са на разположение на треньора Павел Велков, включително и играещите в чужбина.

 

"Очаквам добро представяне при мъжете и жените. Селекцията е от най-добрите ръгбисти от България и тези, които играят в чужбина. Тренираме на НСА в София и се готвим по програма. Играчите са в добра форма и съм оптимист за представянето ни в Загреб", сподели наставникът Павел Велков.

 

Отборът заминава на 18-и за столицата на Хърватия. Играчите и на двете формации ще защитават доброто си представяне от миналата година, когато отборите завоюваха втори места на Балканската купа в Белград, мъжете бяха втори и на Европейското първенство в Солун, а жените грабнаха Ball cup на Европейското първенство в Литва. На университетските игри в Ротердам пък се поздравиха със сребърни медали.