Екипът получил сигнал за тежка катастрофа по същото време

Линейка изостави родилка на пътя, за да се отзове на сигнал за катастрофа. Случката е от Симеоновград. На жената й се наложило да намери собствен превоз, за да са стигне до болницата в Хасково. За щастие бебето се е родило без проблеми.


В сряда сутринта, няколко часа след като са й изтекли околоплодните води, Анастасия отива в Спешния център в Симеоновград, за да потърси помощ. Разкритието й е 8 сантиметра и раждането всеки момент ще започне. Качват я на линейка и тръгват за болницата в Хасково.


„Тръгнахме и на изхода на Симеоновград и на моста спря  линейката и ми каза да слизам”, разказва Анастасия Ангелова.


Близките на младата майка се вбесили, но успели да намерят транспорт и в крайна сметка стигнали до родилното отделение.


„Благоарение на лекарите, всичко мина бързо, леко мина, много съм доволна, синът ми е добре”, споделя Анастасия.


Жената обаче е подала жалба в полицията срещу спешния екип и не проумява как е възможно да бъде свалена от линейката на път за болницата.

 


От Спешна помощ в Хасково казаха, че вероятно става въпрос за грешна преценка от страна на дежурния фелдшер, но обясниха, че в Симеоновград има само една линейка. Трябвало е да се потърси вариант за кола от друг град. Колегите на фелдшера обясниха, че всяка преценка кой случай е по-спешен е субективна.


„Той е постъпил по своя преценка, преценил е, че катастрофата е по-важна”, каза д-р Сийка Колева от Спешна помощ – Хасково.


„Не бих оставил родилката, щях да я транспортирам”, оправда се Сашо Петров – фелдшер в Спешна помощ.


Пострадалият при катастрофата, заради когото Анастасия е оставена на пътя, е с черепно-мозъчна травма и опасност за живота. Предстои проверка и ако се установи, че фелдшерът е взел неправилно решение, го очакват санкции.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Димитър Иванов