Фотограф направи уникална фотосесия на гребната база във Видин, която е в окаяно състояние

 

Портрети на срама е проект на фотографа Ивайло Петров и показва мизерните условия в една от най-прословутите спортни школи в България. В обстановка като във филм на ужасите гребната база във Видин е спечелила 130 медала за последните седем години.

 

Когато чуете за успехите им, трудно ще си представите къде са ги постигнали – в сграда, която прилича повече на изоставена, отколкото на спортна база.

 

Банята е използвана от над 200 деца и младежи, които тренират всеки ден любимия си спорт. В момента състоянието е меко казано ужасяващо.


За 30 години гребната база е виждала много медали, но не е виждала ремонт. Тя е съсобственост на Общината и на частно лице. За всяка промяна трябва да му се иска разрешение. Но дори и разрешение да има, пари няма. През последните години са стегнати само две от залите. 


Според треньора Стефан Илиев, за да има средства за ремонтни дейности и заплати на служителите, които в момента работят безвъзмездно, трябва да се събират такси от децата. Но това е невъзможно, тъй като почти всяко семейство в региона е бедно.


Още по темата гледайте във видеото, а снимките на Ивайло Петров вижте ТУК.