Другият подсъдим също получи условно наказание, двамата ще платят и разноските за лечението

 

Условна присъда за гръцкия студент, прегазил 16-годишна ученичка на автобусна спирка в Пловдив. Христос Боскос остава и без шофьорска книжка за три години. Той заедно с другия виновен шофьор ще трябва да заплатят 12 хиляди лева на пострадалото момиче. Толкова до момента възлизат разходите за лечението й.

Още по темата

 

Две години лишаване от свобода с четиригодишен изпитателен срок. Това е наказанието за гръцкия студент. Карал с 90, минал на червен светофар и се врязал в автобусната спирка. 

 

Христос Боскос дори не дойде в съда да чуе присъдата си. Преди година призна вината си. Затова и днес получи по-леко наказание.

 

Другият шофьор Васил Калев прехвърля изцяло вината за катастрофата на гръцкия студент. Според него гръкът бил неадекватен. Калев получи също условна присъда от една година за това, че е отнел предимството на гръцкия шофьор и неправилно е навлязъл в кръстовището. Остава и без шофьорска книжка за две години. 

 

Прокуратурата не обясни защо поиска по-леки наказания. За 16-годишната Катерина Матеева условните присъди не са възмездие. Тя все още лекува тежките травми от инцидента и не може да ходи нормално.

 

Осъдените шофьори ще обжалват присъдите. 

 

Репортер: Благой Бекриев