Какво е усещането да се приземиш след няколкочасово пътуване във въздуха?

 

Самолет на авиокомпания Wizz Air със 179 души на борда кацна аварийно във вторник на Летище София малко след излитането. Причината - спукано стъкло на пилотската кабина. Наш зрител ни изпрати снимка в рубриката "Моята новина". Полетът беше от София до Болоня, но пътниците пристигат до крайната точка от пътуването си след прекачване на два самолета и автобус.


„В 13:15 ч излетяхме от София в посока Болоня. След 40 минути полет обясниха, че трябва да се върнем отбратно поради авария, но не уточниха за каква точно авария става въпрос. Нямаше суматоха. Върнахме се в София и екипажът съобщи, че има спукано стъкло на пилотската кабина. Приземихме се спокойно. Около 17:45 ч. отново тръгнахме към Болоня, но с друг самолет”, разказа Илиян Велчев, пътник в самолета.


По думите му над Болоня, заради лошото време, имало турбуленция и не са могли да кацнат на летището.


„На едно момче му стана лошо. Хубавото беше, че имаше лекар на борда. Всички реагираха адекванто на случващото се. Нормално е да има суматоха при такава турбуленция. След това кацнахме във Венеция, изчакахме около 15-20 минути на пистата, докато компанията реши как ще приключи полетът до Болоня. Извозиха ни с автобуси до крайната точка на пътуването”, поясни Илиян Велчев.

 

Опасно ли е да се лети със спукано стъкло на пилотската кабина? Отговаря бившият министър на транпорта Кристиян Кръстев: