Владимир Баланов поканил членовете на „Менса” да станат негови поданици

 

Бизнесменът Владимир Баланов отскоро е княз в собственото си княжество – остров Нова Атлантида в Тихия океан. За невероятното си хрумване и авантюристична инициатива българинът разказа в ефира на „Здравей, България”.


Островът с площ 27 000 кв. км се е образувал преди две и половина години след най-голямото вулканично изригване в света за последните 1000 години. Той е изцяло изграден от монолитна скала.


От една година, по силата на международното право, Баланов е собственик на острова, заедно с 200 мили от ареала около него. Това автоматично му дава право да добива и използва природните богатства от въпросната територия.


Да изготвят план за икономическо развитие на Нова Атлантида Баланов очаква от членовете на „Менса” по цял свят. Бизнесменът е предложил на всички интелектуалци, които могат и желаят, да станат поданици на княжеството.


Искам Нова Атлантида да стане държавата на умните хора”, категоричен е Баланов.


Сред официалните жители на острова вече и председателят на „Менса – България” Христо Радков. Той обясни, че в недрата на океана около острова може да има залежи на нефт и газ. Освен това, там плувал много планктон, от който също се произвежда петрол.


Повече гледайте във видеата!