Йорданка Христовска бе заловена с 60 килограма хероин

 

51-годишна шивачка беше задържана с още четири жени на граничен пункт "Капитан Андреево" с 60 килограма хероин. Йорданка Христовска е арестувана при митническа проверка на автобус, пътуващ от Истанбул към България.

 

Екип на Нова посети Сандански, откъдето е шивачката-наркотрафикант, за да разбере какво е семейството и как на 50 години се става "муле" на дрога. Оказва се, че Йорданка не е единствената с криминално досие в семейството. Брат ѝ Иван Подгорски е обявен за издирване с червена бюлетина на Интерпол.


51-годишната Йорданка Христовска е арестувана за трафик на 60 килограма хероин на стойност 6 милиона лева. Наркотикът шивачката получила в Истанбул и разпределила в общо пет раници. Четири от тях дала на спътничките си, но при митническа проверка на багажа, хероинът е открит, а Йорданка и останалите жени са арестувани.

 

Владо - бащата на шивачката-наркотрафикант, е на 81 години. Казва, че 41 години бил леар. Взима 440 лева пенсия. Дядото живее скромно, гледа прасета и овце, сади зарзават, който продава. На него се паднала и грижата за двете деца на сина му Иван Подгорски-Володка, регистриран за кражби. 

 

По думите му дъщеря му се полакомила за много пари и затова станала наркотрафикант. И въпреки тежката констатация, бащата все пак брани своите деца - лоши приятели тикнали по лош път и Иван, и Йорданка. 

 

Междувременно Окръжна прокуратура - Хасково съобщиха, че са привлекли като обвиняеми и задържа до 72 часа Васил Коцев и Сашко Петров – съучастници и помагачи на Йорданка Христовска за контрабанда на 59,636 кг. хероин.

 

Коцев и Петров са обвинени в това, че умишлено са улеснили Христовска в извършване на престъплението, чрез съвети, разяснения, отстраняване на спънки и набавяне на средства.

 

 За престъплението се предвижда наказание  "лишаване от свобода" от 15 до 20 години и "глоба" от 200 000 до 300 000 лв.

 

Снимка: Shutterstock