Симон Милков отрече да е провокирал конфликта в „Орландовци”

 

Професията ми не е „протестиращ”. Никой не ми е плащал, за да участвам в протеста в „Орландовци”. Включих се, защото станах свидетел на побоя, нанесен от роми на българи”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” Симон Милков - едно от лицата на бунта в столичния квартал.


Милков призна, че работи за „България без цензура”, но категорично отрече Бареков и компания да имат нещо общо с конфликта в „Орландовци”.


Аз просто се оказах на неподходящото място в неподходящото време. Не съм провокатор. И когато група роми преби мои приятели, не можех да си тръгна. Останах да помогна”, обясни Милков.


Той каза, че разходите по болничния престой на един от пострадалите при побоя, е платен от „България без цензура”, но това не било PR акция, а просто човешка постъпка.


Милков коментира и материал, излъчен в „Господари на ефира”, в който се припомня, че младежът е присъствал на редица предизборни събития на ББЦ, като играел платена роля на буден гражданин.


Представям си как хората с професия „протестиращ” изразяват гражданската си позиция, щом може някой да купи съвестта им”, каза още Милков.


Целия разговор със Симон Милков гледайте във видеото.