Това съветва експертът Тони Томпсън всички, които развиват бизнес у нас

Ако сте чужда или нова компания в България и искате да успеете, избягвайте работата с правителствените институции. Това посъветва Тони Томпсън, постоянен представител на Световната банка за България.


На кръгла маса за растежа и заетостта у нас Томпсън сподели опита, който придобил престоя си в страната ни. Той изброи четири правила за това как да си успешен в България, ако си чужда или нова българска компания, която иска да инвестира.


Като първо и най-важно експертът на Световната банка посочи да се избягват правителствените институции, независимо от това дали правителството е регулатор или клиент.


Има достатъчно доказателства за ненадеждност и непредсказуемост на тези органи”, аргументира се Томпсън.


Втората му препоръка е да се минимизира броят на договорите с когото и да било. 


"Трето: трябва да имате стратегия за придобиване на всички необходими умения, защото много фирми имат проблеми с липса на достатъчно квалифицирани хора", изтъкна Тони Томпсън.


Четвъртата му откровена препоръка е да се избягват отношенията със силните на деня на пазара, защото „те ще направят живота ви ад и ще ви изхвърлят от бизнеса”.


Постоянният представител на Световната банка у нас обобщи, че е необходима реформа в публичната администрация и договорната система.