Гледайте историята на една серийна измамница и нейните жертви

 

"Ние сме общество, в което всички искат да бъдат част от далаверата. Не я осъждаме, а искаме да се включим в нея". Това заяви Миролюба Бенатова за "Здравей, България". 

 

"Хората вярват в Котарака в чизми. Те искат да бъдат част от схемите. Именно заради това телефонните измами са толкова разпространени у нас. Не може някой да ти се обади и да ти каже, че синът ти или дъщеря ти са катастрофирали тежко и са убили човек и първата ти мисъл да е да подкупиш полицаите. Разчитаме някой да ни води за ръчичка, а този някой ни води към дъното", смята журналистката. 

 

Именно склонността на българите да участват в "далавери" дава хляб на хора като Паулина Стефанова - серийната измамница, чиято история ще видим в неделя в "Миролюба Бенатова представя". 

 

Вече над 15 години Стефанова се представя за всичко, което може да Ви бъде полезно в сферата на имотите. Предлага връзки, контакти, уговорки под масата... по втория начин. Последната й роля е на общинска служителка. Предлага евтини връзки за евтини общински жилища и офиси на хора, които не изпълняват изискванията, но искат да купят или наемат общински имот. 

 

„Това, което ме шокира, е как е възможно да даваш големи суми, да получаваш хвърчащи листчета, а дори да не си виждал общинския апартамент", заяви Бенатова.   

 

Кой е по-виновен - измамниците или хората, които разчитат на тях, за да се облагодетелстват по "втория начин"? Отговора гледайте в неделя в "Миролюба Бенатова представя"!

 

Още от Миролюба Бенатова - ТУК.