Причината за това са ксенофобски изказвания на Петър Москов

Жителите на пловдивския квартал „Столипиново" ще излязат на мирен протест срещу здравния министър Петър Москов заради негови ксенофобски изказвания, вероятно свързани с предложението му полицейски патрули да придружават линейките ромските махали. Събитието ще се проведе на 26 юни, петък. Това обяви бившият общински съветник от ДПС и настоящ председател на Инициативния комитет на бедстващите в Пловдив Яшар Асан, цитиран от Дарик радио.


Асан, по-известен с прякора пловдивския Лех Валенса, бе категоричен, че на жителите на района им е омръзнало да бъдат разменна монета на политиците.


Той поиска и изготвянето на специална програма за интеграция не само на малцинствата в страната, но и на всички бедни хора.


Нали Ивайло Калфин е бил евродепутат, нека приложи някоя от добрите европейски практики за интеграция", коментира Асан.


По отношение на етническия мир в страната, бившият съветник бе категоричен, че вината е на всички.


Ние искаме мир и закони, които да са за всички, но законите имат две страни и когато от едната страна някой не ги спазва, трябва да има друг да наказва, но това не се случва”, не крие възмущението си бившият общинар.


Той настоя премиерът Бойко Борисов да изготви специална програма за развитие на гетата, което обещал да направи още, докато бил кандидат-кмет на София.


Вие тогава ми спечелихте сърцето, г-н Борисов, защото си казах, че има един лидер, който да мисли за бъдещето на България, защото бъдеще без малцинствата в България няма да е розово нито за българина, нито за арменеца. Не може някои хора да мислят, че от едната страна ще тече кръв, а от другата ще тече мед. Няма да е така", каза Асан.

 

Източник: dariknews.bg