Строителни дейности ще има по АМ „Тракия” и „Хемус”

 

Нови ремонти и тапи очакват пътуващите по магистралите. От понеделник започва реконструкцията на два виадукта по АМ „Хемус”. Продължава и работата по „Тракия”.

 

Още от неделя, за да се избегнат задръствания по „Хемус”, при първия тунел придвижването става в две ленти в посока София и в една – към Варна. Такава ще е организацията на движението от морето всяка неделя в зоните на ремонт, а всеки петък – обратно - по две ленти в посока Варна и една към София.


 
Виадуктите между тунелите „Ечемишка” и „Топли дол” не са ремонтирани от построяването им преди повече от 30 години. Затова сега предстои смяна на асфалта, хидроизолацията и маркировката. Нови мерки на пътя ще има по всички големи пътища към морето.

 

До 1 юли трябва да приключи работата по трасето на „Тракия”. Строителството ще продължи само при виадуктите и моста над река Тополница. През летните месеци в тези участъци също ще пътуваме по две ленти в посока Пловдив и една - в посока София, в началото на уикенда и обратно – в края на почивните дни.

 

В отпушването на тапите по магистралите в най-горещите месеци ще се включат и полицаи на мотори. Освен че ще регулират трафика, екипите на колела ще следят и скоростта на автомобилите. Така в най-натоварените участъци ще има катаджия на всеки километър.

 

През летните месеци, когато хиляди тръгват на път към морето, често заради безразсъдно бързане и еуфория, пътуването завършва с инциденти. Показва го и статистиката – броят на жертвите и ранените в катастрофи през летните месеци е в пъти по-голям.