ВЕИ централите не са основият проблем на енергетиката, смята Александър Ненков

 

„Няма нищо лошо да направим комисия и да се извадят всички договори с ВЕИ централите, но не мисля, че това е сериозният проблем на енергетиката. Освен „зелената” енергия имаме и американските централи и грешни регулаторни решения в годините назад, които са довели до натрупания дефицит”, коментира в „Здравей, България” депутатът от ГЕРБ Александър Ненков.

 

Има огромни производители на електроенергия, а причината за това не е някой депутат, а група от народни представители, които през 2007-2008 година са направили България най-добрата дестинация за зелени инвестиции”, каза още той. 

 

„От БСП призовахме всичко, което има да се вади в енергетиката, да се извади и да стане ясно кой е собственик, по кое време е присъединено съответното съоръжение за производство на възобновяема електрическа енергия и спекулациите да спрат”, заяви депутатът от левицата Жельо Бойчев. 

 

 „Голямото предизвикателство е как да бъде намалена тежестта на договорите за задължително изкупуване на електрическата енергия на фиксирани цени. Отлагането на увеличението на цените с 1 месец е театър“, каза още той.