"Не може да сервирате това на правителството", категоричен беше премиерът

"НЗОК, седнете и си направете добре разчетите". С тези думи премиерът Бойко Борисов се обърна към управителя на НЗОК д-р Глинка Комитов по време на форум за здравната реформа.

 

"Ще дойда на гласуването, защото не може да сервирате това на правителството. Идвате накрая и ни сервирате фактурата да я платим", закани се премиерът, цитиран от БГНЕС.

 

Според Борисов не е нормално ръководството на НЗОК всяка година да иска допълнителн средства, а в същото време хората да не са доволни от качеството на здравеопазването.

 

"В здравеопазването влизат 8 млрд. лв. и още толкова бих дал, ако хората кажат, че се лекуват добре. Здравето няма цена, ще отрежем от магистрали или каквото искате", обясни премиерът.

 

Борисов отправи критики за това, че пациентите не са доволни от здравната система. Той даде пример с това, че средствата, похарчени за строежа на АМ "Тракия" се виждат и хората са доволни, докато с парите за здраве не е така. Премиерът призова всички политически партии да подкрепят реформата на здравния министър Петър Москов.