Редица политици, анализатори и медии коментират, че Европа е прекалено строга с Гърция

 

Редица анализатори, политици и медии в Гърция подкрепят премиера Алексис Ципрас и коментират, че Европа е прекалено строга с южната ни съседка.  

Още по темата

 

Кризата в страната доведе и до…увеличаване на продажбите на битаците в страната.  „Хората купуват повече. Този район на Атина – „Монастираки”  ще загине последен”, коментира Стефанос, собственик на сергия на един от битаците. „Стоките са евтини, защото много магазини в Атина затвориха и продадоха останалото тук на безценица”, обясни той.

 

От кризата в държавата и възможностите на битака се възползвал Мирослав, който от 8 години живее в Гърция.  „Идвам при мой приятел да го видя от време на време. Намира ми работа”, разказа той. Мирослав няма сериозно препитание от месеци, но това не го тревожи. Той твърди, че гърците не виждат кризата. Забелязвали я само чужденците.

 

„Не се чувства кризата. Не е като при нас. Всички гърци казват : „При вас в България е много добре, много е евтино, а аз им казвам: „В България един килограм сирене струва 4 евро. Вие сте 10 пъти по-богати, тоест трябва да плащате 40 евро. Това е разликата при нас”, каза още Мирослав.