Работодателите предупреждават за съкращения и намаляване на заплати

 

Хиляди недоволни заляха улиците и на Казанлък. Общо 1100 предприятия в цялата страна се включиха в протестите като спряха работа за един час.

Още по темата

 

В знак на протест срещу повишаването на цените 1100 предприятия спряха работа за един час, а хиляди работници излязоха на символичен протест в цялата страна. Протестната акция е подкрепена от над 150 000 служители в 50 града, а в енергийната система се очаква дупка от 160 мегавата неизползван ток.


Около 2500 души излязоха на протестно шествие в Стара Загора. Един от големите холдинги в региона вече предупреди, че при увеличение цената на електричеството за индустрията ще съкрати 340 от своите служители.

 

Шествието в областния град поведоха ръководителите на предприятията, които ще търпят най-големи загуби от поскъпването на тока. Много от участниците в шествието споделиха, че се притесняват, че по-високите цени за електричество ще доведат до намаляване на заплатите или дори до съкращения.  Хората преминаха мирно от Индустриалната зона до центъра на града и се събраха пред областната администрация. Те обещаха, че ще излязат отново по улиците на Стара Загора  на трети юли. 

 

Хиляди недоволни заляха улиците и на Казанлък. 

 


Още по темата гледайте във видеото.

 

Репортери: Яна Николова, Анна Турлакова