Цветана Пиронкова пък ще играе с младата швейцарска звезда

Федерико Делбонис от Аржентина ще е първият съперник на Григор Димитров на "Уимбълдън". Гришо миналата година стигна до полуфиналите на турнира от Големия шлем, докато 24-годишният Делбонис дебютира в основната му схема през 2014 година и отпадна в първи кръг. 

Още по темата

 

Очаква се първата ни ракета да няма особени проблеми срещу 82-ия в света южноамериканец, който миналата година в Сао Пауло на клей спечели първа и единствена досега титла в кариерата си. 

 

В първия кръг на турнира Цветана Пиронкова ще играе с младата швейцарска звезда в тениса Белинда Бенчич, съобщи БГНЕС. Българката досега не е излизала на корта срещу 18-годишната състезателка, която в момента е 31-а в света.

 

Бенчич дебютира на Уимбълдън миналата година, тръгна с победи над Магдалена Рибарикова и Виктория Дювал, след което бе отстранена от Симона Халеп. Цвети предизвика фурор на Уимбълдън през 2010 г., когато стигна до полуфиналите. Миналата година тя бе отстранена от Агнешка Радванска в четвърти кръг.  Сесил Каратанчева пък ще се изправи на старта срещу испанката Силвия Солер-Еспиноса.