Отлагането на новите цени за бизнеса ще се отрази изключително негативно на компанията, заяви Петкова

„Отлагането на повишението на цените на тока за бизнеса ще се отрази изключително негативно върху Националната електрическа компания. НЕК генерира ежедневно дефицит. Колкото по-бързо се намери решение на това как да се излезе от тази ситуация и НЕК да спре да генерира дефицит, толкова по-добре”, заяви в предаването „Събуди се” министърът на енергетиката Теменужка Петкова. 

 

Тя отхвърли правителството да се е уплашило от протестите на бизнеса. 

 

„С бизнеса водим много активен диалог”, заяви Петкова. 

 

Енергийният министър заяви, че се работи активно за спирането на течовете в системата.

 

Тя припомни, че още докато е била директор на Агенцията за държавна финансова инспекция, са направени поредица от финансови инспекции в сектор „Енергетика”.

 

„Тези проверки, на „Белене”, „Цанков камък”, ясно посочват как точно са се случили нещата, посочват хората, времето, по което са с случили тези нарушения. Предали сме ги на органите на прокуратурата”, заяви още енергийният министър.

 

Секторът е в колапс, а е изключително важен за българската икономика. Аз и моят екип сме концентрирали усилията си секторът да бъде стабилен, да се управлява прозрачно, по начин, който да спре течовете в системата”, заяви Теменужка Петкова. 

 

Целия разговор гледайте във видеото!