Тя се ядоса на въпрос дали наистина е вложила 2 млн. евро в сайта it-farmer.bg

 

 

Със скандал и разсърдена инженер Ваня Тучева напусна студиото на предаването ДИКOFF по време на интервю, което ѝ взимаха журналистката Миролюба Бенатова и водещият Сашо Диков.

 

„Благодаря, че ме поканихте, за да защитя интересите на асоциацията, която представлявам, и честта си”, започна инженер Тучева, председател на УС на Асоциацията за използване на информационните технологии от земеделските производители в България. 

 

Ваня Тучева стана известна със собствения си, печално известен с инвестираните в него 2 млн.евро сайт –  it-farmer.bg. След това в общественото пространство се появиха нейни снимки с президента Росен Плевнелиев и вицепремиера, отговарящ за европейските фондове, Томислав Дончев. Породиха се съмнения, че във въпросния сайт са вложени публични средства. 

 

„Бяхме подведени да участваме в един конкурс на „Про Нюз България”. Те ни обещаха, че ако участваме, ще има презентация на асоциацията, да презентираме нашия интернет продукт за бизнеса”, заяви Ваня Тучева.

 

Тя обясни, че им била предложена реклама на стойност 10 000 лева. Не спечелили обаче конкурсът. 

 

От президентството съобщиха за предаването ДИКOFF, че Росен Плевнелиев не познава инж. Тучева и в качеството си на публична личност той бил помолен от нея да се снимат.

 

Запитана дали наистина е вложила 2 млн. евро във въпросния сайт, Ваня Тучева се ядоса и напусна студиото.

 

Повече гледайте във видеото!