Предполага се, че мишена на атаката е директорът Николай Русев

 

Мощен взрив избухна рано тази сутрин в СОУ „Христо Ботев” в град Сунгурларе. В училището се обучават над 700 деца, но поради ранния час на нападението пострадали няма.  Изпочупени са прозорци и дограми на директорския кабинет. 

Още по темата

 

Точно в 3:50 часа е избухнало взривното устройство. Според непотвърдена информация става дума за граната, която е хвърлена към терасата на директорския кабинет на втория етаж на сградата. 

 

Сутринта охраната на училището заварила чистачките да прибират стъклата.  „Имаше много парчета от стъкла, вратата беше счупена, както и прозорците”, разказа Румен Христов, един от охранителите на училището.

 

Директорът Николай Русев,който е начело на учебното заведен от 23 години не иска да повярва, че взривът е свързан със заплахите, които получавал през последните 6 месеца. В писмата, които Русев е получавал има открит призив да напусне длъжността и се отправят заплахи, свързани с най-близките му роднини. Той не смята, че взривът е свързан с предстоящите избори, за които името му се спряга като един от бъдещите кандидати за кмет.

 

Полицията е иззела записите от охранителните камери, на които по информация на Нова, не се вижда извършителят.  

 

Репортер: Цеца Алексова