По мостовете обаче ще се работи през цялото лято

 

На 1 юли се слага край на част от ремонтите по магистрала "Тракия". Ще се работи обаче по мостовете и на "Тракия" и на "Хемус".

 

Кирил Михайлов е шофьор на междуградски автобус. Всеки ден пътува по маршрута София – Бургас и е много добре запознат с проблемите по пътищата.  „Пътниците се изнервят, закъсняваме, образуват се големи колони и опашки”, коментира той. 

Още по темата

 

Задръстванията започват още на излизане от София заради ремонтите по Цариградско шосе и продължават в част от отсечките по „Тракия” именно заради ремонтите. „Движението е натоварено на 5-ия и 60-ия километър на излизане от София и при Пазарджик”, обясни Кирил.

 

„Последният път, когато пътувахме закъсняхме с около два часа заради ремонтите. Надявам се да ги оправят до края на лятото”, оплака се и Георги. Добрата новина за всички, които са тръгнали към морето е, че от утре ремонтите спират, макар и временно до есента. Така, както заръча премиерът.  Замразените ремонти ще започнат отново наесен.

 

По мостовете обаче ще се работи през цялото лято.  Ще продължи ремонтът по четири моста на магистрала „Тракия” и по виадуктите на „Елешница” и „Бебреш” на „Хемус”. Там от пътната агенция въвеждат специални правила за движение. В петък ще има по две ленти на излизане от София, а в неделя – на влизане. Очаква се така да се избегнат километричните задръствания, които се получаваха в района на мостовете.

 

На изхода на София задръстванията ще свършат на първи август. На 20-ти юли пък трябва да е готов и участъкът при „Плиска”, който също се ремонтира, а строителството на всички етапи от булеварда ще приключи до  15-ти септември.