Това се случва въпреки забраната

 

В разгара на сезона се строи в близост до плажа Корал. Както навсякъде по морето, така и в цялата община Царево, където е въпросният строеж, строителството през лятото е официално забранено от властите. Оказва се обаче, че точно представители на властите нарушават собствената си забрана, защото фирмата на комплекса е собственост на двама общински съветници от Царево - Ангел Цигуларов и Георги Атанасов. 

Още по темата

 

Нова успя да се свърже с един от двамата бизнесмени. „Това, което се случва, е политическо събитие. Когато наруши нещо, човек си плаща глобата”, заяви той и обеща да даде интервю след изборите. По-късно Ангел Цигуларов се свърза с екипа на Нова, за да каже, че лично той бил предложил забраната за строителство в Царево да влезе в сила по-рано, за да са спокойни туристите – от 1 юни, вместо от 30-и. Отново обаче не пожела да обясни защо е нарушил ограничението, предложено лично от него.

 

Междувременно след първия репортаж  по темата, излъчен по Нова, кметът на Царево, който също е от ГЕРБ, наложи санкция на своите съпартийци нарушители – 2 000 лева. В медиите се появи информация, че това е по-малката глоба, която се полага на физически лица, вместо доста по-голямата за юридически. Недоволен от отразяването на поредното леене на бетон в община Царево, кметът Георги Лапчев поиска право на отговор.

 

„Не е вярно, че съм наложил глоба на фирма като за физическо лице. Това не е така, категорично. След законоустановения срок ще бъде издадено наказателно постановление с десетократно по-висока сума от цитираната”, заяви той.

 

„Община Царево прави регулярни проверки, както по Закона за устройство на територията, така и по всички останали закони и всички виновни биват наказани без значение техния статут в обществото и заеманата длъжност”, твърди той.

 

Репортер: Цеца Алексова