Според него до голяма степен европейците са успели да променят смисъла на гласуването

 

"Що се отнася до този вот, мисля, че до голяма степен европейците успяха да променят смисъла на това гласуване. Докато Ципрас искаше това да бъде подкрепа за неговите позиции или подкрепа за европейските, европейците го превърнаха в гласуване „за” или „против” оставане в Еврозоната. Една част от хората го разбраха така, а на Десницата им изнася така да го разбират, но като прибавим и паниката с банките, много хора се уплашиха. С оглед на тази паника, не е ясно къде ще преобладават гласовете."


Това коментира в студиото на „Здравей, България” журналистът Иван Гарелов. Изказването му бе по повод кризисната ситуация, обхванала южната ни съседка.


„Споразумение ще има. То трябва да стане максимално бързо след вота. Но няма да има излизане от Еврозоната”, прогнозира той.


Според него гърците са прави да искат разумни отстъпки.


„Малко е останало. Залогът е дали този вот да послужи за това правителството на Ципрас да се разклати до такава степен, че да се образува правителство на националното единство, в което да влязат партии като „Нова демокрация”, „Пасок”, „Потамос”, които ще бъдат склонни на едно съглашателство”, коментира още журналистът.


По думите му гръцкият дълг трябва да се разсрочи в годините и да се даде шанс на гърците да се завърти икономиката и тя да носи приходи на страната.


Целия разговор гледайте във видеото.