Сблъсък на различни мнения в елитната математическа гимназия в Казанлък

 

Учителят на златните медалисти по физика е нежелан и гонен с подписка от училището, в което преподава.


Тео е учител в елитната математическа гимназия в Казанлък. През последните дни обаче протест на родители срещу него изненада обществото. Причина за недоволството са тройките но физика в края на учебната година на трима-четирима ученици. Родителите смятат, че преподаването и методите на Теодосий Теодосиев не са такива, каквито трябва. Недоволни, те се събраха пред училището.


„Дъщеря ми получи двойка по физика в края на годината и това беше шок за нас. Ние не сме подозирали, че тя има такъв сериозен проблем по физика. Причината е, че не е имало вписани текущи оценки в дневника. От първия срок тя отново имаше двойка. Не мисля, че тя е безотговорна, тъй като тя е постигнала максимални резултати по другите предмети. Това не е проява на бунт от нейна страна, за да покаже, че не ѝ харесва да учи по физика. Тя полага усилия. Просто не ходи в школата на Тео”, разказа Юлия Иванова, майка на деветокласничка, която получи тройка по физика в края на учебната година.


„Няма ученици с по-малко от четири контролни. Не ги пиша всичките веднага в дневника. Тези ученици имат по две оценки в дневника отпреди много месеци. Следващите не ги нанасям, за да им дам шанс всеки да излезе по желание на дъската само за репродукция. Има ученици, които не са ходили в школата, а имат шестици”, опрадва се учителят Тео.


Целия разговор гледайте във видеото.