Гърците ще научат урока, че безплатен обяд няма, заяви от своя страна Иван Нейков

 

"Гърците ще се произнесат за това дали са „за” това са стоят в усмирителна риза в продължение на следващите 20 години, или пък искат промяна в условията, при които ще пътува корабът „Титаник”. Който и да е капитанът в момента, след този удар няма големи шансове. Тоест, дори да се смени правителството на Гърция, не е трудно да прогнозирам, че и новото няма да издържи дълго при тези условия на изплащането на външния дълг”, заяви в „Събуди се” Румен Гечев, депутат от "БСП лява България". 

Още по темата

 

Според него вотът не е за излизане от Еврозоната. Прогнозите на много анализатори са, че и двете страни се опитват да извлекат максимума от ситуацията и според Гечев какъвто и да е отговорът, отново ще има преговори и промяна в условията, по които Гърция ще изплаща дълга си. 

 

"При тези макроикономически условия няма как гръцката икономика да изплува в следващите 20-30 години”, допълни депутатът.

 

И бившият социален министър Иван Нейков се съгласи с тезата, че вотът на референдума няма никакво значение за Гърция, тъй като резултатът ще бъде един и същ – гърците ще научат урока, че безплатен обяд няма.

 

"За нас българите е по-важен въпросът за въздействието. Онова, което ме притеснява, е какъв ще е ефектът за България. А той ще се прояви и затова час по-скоро трябва да се подготвим за него”, заяви Нейков.

 

"Всеки един народ трябва да има правото да решава съдбата си. Гърция обаче трябва да си носи последиците от тяхното решение”, на мнение е евродепутатът Ангел Джамбазки.