Полицаите недоволстват от лошите условия на труд, както и срещу пенсионната реформа

 

Празник и протест. Днес е денят на българската полиция. Недоволството на редовите служители от МВР срещу пенсионната реформа продължава.

 

Екип на Новините на Нова отиде пред палатковия лагер пред Народното събрание в София, който е там от 12 юни, когато синдикатите обявиха протестните си действия. 

 

Полицаите недоволстват от лошите условия на труд, както и срещу пенсионната реформа. По-рано днес главният секретар на МВР Георги Костов каза, че подкрепя част от техните искания, но също така призова за смекчаване на тона и за отстъпки както от едната, така и от другата страна, за да се стигне до компромисно решение.

 

Главният секретар на МВР коментира и докъде са стигнали разследванията по някои от последните убийства у нас – това на магистрала „Струма” и на 16-годишния ученик в Борисовата градина.

 

Относно убийството на Георги, Костов обясни, че има заподозрени лица. Привлечени са множество партньорски служби от Европа и други континенти, които „да помогнат с технически способи”.

 

Ще бъде ли поискана оставката на вътрешния министър Румяна Бъчварова и какви ще са протестните действия на полицаите по-нататък ще стане ясно в централната емисия новини в 19.00 ч.