Това каза тя в словото си по повод 136-годишнината от основаването на МВР

Видео: БГНЕС

 

Без модернизирано Министерство на вътрешните работи не можем да имаме и модерна държава. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова в словото си по повод 136-годишнината от основаването на МВР, пише БГНЕС.

 

"През всичките 136 години на своето съществуване МВР има основополагаща роля в реформирането развитието на българската държава и на българското общество”, каза Бъчварова.

 

"МВР е отговорно и за образа, който страната ни има пред европейските държави и световната общност. Българските правоохранителни органи вече са част от глобалната система за сигурност и работят за нея. Сътрудничеството и ежедневната работа с партньорските служби ни правят част от професионалната и политическата общност, която гарантира спокойствието и сигурността навсякъде по света", каза още вътрешният министър. 

 

Тя посочи, че изпълнявайки своите задължение МВР се изправя ежедневно пред битовите инциденти и социалните конфликти, пред организираната престъпност, осигуряват пътната и пожарна безопасност, ограничават трафика на хора и наркотици, спират контрабандата на стоки, гарантират граничната сигурност.

 

"Вярвам, че и ръководството, и служителите на МВР имаме волята и качествата да отговорим на изискванията на времето и да бъдем активна част от необходимите реформи", заяви още Румяна Бъчварова.

 

Тя изрази и друга своя вяра – че с работата и поведението си ще успеят да убедят дори и най-големите си критици и скептици, че вървят в правилната посока. 

 

На днешната церемония пред Паметника на незнайния войн присъстваха и бивши министри на вътрешните работи, сред които Цветан Цветанов и Цветлин Йовчев. На церемонията присъства и премиерът Бойко Борисов.