Според следствието хапчетата се продавали "като топъл хляб"

Полицията в Брюксел е попаднала случайно на канал за внос на синтетичния наркотик екстази от България, съобщават местни медии. 

 

Сигналът бил подаден от жена, която от дълги години била бита от съпруга си. Двамата живеят в белгийската столица, имат три деца и официално мъжът е зает в строителството. Не се уточнява националността на семейството.

 

Според следствието този канал е действал най-малко от края на миналата година, а хапчетата се продавали "като топъл хляб" от български проститутки, работещи в Брюксел, съобщава БТА. Жалбоподателката твърдяла пред разследващите, че е подложена на домашно насилие от 1999 г. насам, но досега не смеела да се оплаче. Съпругът й М. К. (45 г.) бил само посредник при разпространението на наркотиците.

 

Съпругата скрила стотици зелени хапчета в пликове, които поставила в кухнята и поканила полицията. От страх да не бъде пребита отново, тя настояла следствието да се води по анонимен сигнал, затова при обиска в семейното жилище било използвано следово куче, макар полицаите да знаели какво търсят и къде да го намерят. М. К. бил задържан и обвинен в незаконно притежание на забранени вещества, "очевидно предназначени за продажба". По-късно той бил освободен с решение на съда.