Седем от пострадалите все още са в болница

 

Седем от общо 12-те пострадали при катастрофата, станала в неделя на пътя Карлово-Калофер, се възстановяват в Университетската болница „Свети Георги“ в Пловдив, съобщиха от лечебното заведение. Състоянието им е стабилно.

 

Останалите петима ранени при преобръщането на автобус с работници на фирма за производство на лагери са получили леки контузии и са били освободени за домашно лечение.

 

Най-тежко пострадалият мъж - на 27 години, е приет с разкъсно-контузна рана и прекъсната артерия на лявата ръка. След реконструктивна операция, извършена от съвместен екип ортопеди и съдови хирурзи, е възстановено кръвоснабдяването на крайника. Мъжът е настанен в Клиниката по съдова хирургия в стабилно състояние.

 

Там е настанена и жена на 44 години, която претърпяла тежка операция заради фрактура на дясната мишнична кост и разкъсване на артерия. Нейното състояние също е стабилно.

 

Останалите четири жени, пострадали при инцидента, са настанени в Първа хирургична клиника с контузии на гръден кош и корем. Те са съответно на 21, 31, 46 и 51 години и няма опасност за живота им. От тях с по-тежки травми е 21-годишната жена, която има и разкъсно-контузна рана на главата и лявата раменна става.

 

Операция е претърпял и 55-годишен мъж, който е приет с разкъсно-контузна рана на лакътя на лявата ръка. Той е настанен в Клиниката по ортопедия и травматология в стабилно общо състояние.

 

Репортер: Благой Бекриев