Борят се за живота й

 

Спешна кръводарителска акция в Бургас за спасяването на млада жена, жертва на престъпление. 27-годишната Галина Георгиева е била намушкана многократно от убиец, който е бил пуснат в отпуск от затворническо общежитие.  

 

Жената е била наръгана 17 пъти недалеч от блока, в който живее. След огромна кръвозагуба Галина днес вече е контактна. Състоянието й е стабилно благодарение на усилията на лекарите и на повече от 50 бургазлии, които дариха кръв за спасяването й. 

 

Първоначално от полицията съобщиха, че задържан за тежкото престъпление е бившият съпруг на Галина - Ивелин. После се оказа, че това е било постановка, за да се приспи вниманието на истинския нападател Георги Андонов - по прякор Бабата. 

 

Той излежава присъда за убийството на баба си в общежитие от отворен тип. Нападнал е Галина в момент, когато е пуснат в отпуск от общежитието. От скоро младата жена имала връзка с нападателя си.   

 

Първоначално Георги е изтърпявал наказанието си при общ режим, но след години за добро поведение Комисията за изпълнение на наказанията постановила  по-лек режим.

 

Междувременно акцията по кръводаряване за пострадалата Галина продължава и утре

 

Репортер: Цеца Алексова