Той трябва да се практикува възможно най-често...

Близо 66% от жените правят секс само веднъж седмично или дори по-малко, показва проучване, ръководено от психиатъра Наоми Грийнблат.

Специалистите обявиха сексът за природният антидепресант, който трябва да се взима възможно най-често и в големи дози. 42% от представителките на нежния пол смятат, че сексът подобрява цялостното им здраве. Но тази точка от дневния списък със задачи почти липсва при жените на възраст от 50 до 65 години. Според д-р Наоми Грийнблат това е сериозна грешка.

 

Научните изследвания показват, че физическите промени с възрастта допринасят за намаляване на либидото, а това е един порочен кръг, тъй като сексът е най-добрият естествен антидепресант. Той по-добре от всяко хапче лекува симптомите при менопауза, помага при безсъние и намалява раздразнителността. Освен това сексът се бори с някои признаци на стареенето. Проучване показва, че зрели жени, които са сексуално активни са оценявани от мъжете със седем или десет години по-млади, отколкото в действителност са. Статистиката показва, че 68% от жените не знаят за физически ползи на активния сексуален живот. /БГНЕС