78-годишният мъж укривал и други внушителни оръжия

Танк, торпедо и зенитно оръдие - това е само част от арсенала, който беше открит в мазето на  пенсионер от северния германски град Хайкендорф. 78-годишният Клаус-Дитер Ф. в продължение на години грижливо трупал впечатляващата си колекция, чиято перла била военната машина "Пантера" с тегло от 44 тона. 

 

Оригиналното му хоби било разкрито след анонимен сигнал в полицията, въпреки че повечето съграждани на възрастния мъж били наясно с него, съобщава вестник "Зюддойче цайтунг".  

 

"Знаех, че той има страст към определени неща", споделя самият кмет Александер Орт. 

 

Поради това за никого не било изненада, когато се случвало пенсионерът да докарва в дома си стари оръдия и возила от двете световни войни. Не било изненада и когато един ден посетител с връзка, на която имало изобразена свастика, доставил на Клаус-Дитер няколко торпеда. 

 

В крайна сметка 78-годишният мъж успял да събере такава внушителна колекция, че на 20-те униформени им били необходими цели 9 часа, за да я изнесат от мазето.


Собственикът на танка го бил извадил за кратко от укритието само веднъж през 1978 година, когато снежно бедствие сполетяло областта.