Според него е недопустимо използването на сила от служители на реда

„Недопустимо е използването на сила от служители на реда срещу хора, които вече са приведени в положение да не могат да оказват съпротива”. С тези думи министър-председателят Бойко Борисов коментира кадрите на полицейско насилие над момче и момиче, изпратени до предаването „Господари на ефира”, цитиран от БГНЕС.

 

По думите му записът показват пълна липса на професионализъм от полицаите.

 

Още по темата

"Фактът, че има пияни хора и се държат лошо по улиците, е безспорен, това се прави от векове и има такива хора, които трябва да ги задържат. Моят коментар по темата е, че първо те действат абсолютно непрофесионално. Четирима души арестуват момиче, което е, доколкото разбрах, и пило. Четирима души! И искат подкрепление. Това означава, че във всички дирекции незабавно трябва да се проведат изпити, да се атестират, ако трябва, служителите за това как професионално се задържат нарушители на обществения ред”, подчерта Борисов.

 

По думите му е недопустимо на човек, който не може да се съпротивлява, „да му бъде правена инквизиция”.

 

„И просто тук оправдания не трябва да има никой пред теб. Уволняваш без изобщо да има коментар по тази тема”, обърна се Борисов към вътрешния министър Румяна Бъчварова

 

„Че е тежка работата – тежка е. Ако това беше терорист, разбирам. Има такива махленски бабаити, за които действително трябва да отидат четирима - петима души да ги арестуват. Но това е едно момиче”, обобщи премиерът.