Бившият политик бе предаден на съд за три умишлени престъпления

 

"До края на юли отново ще има обвинителен акт срещу Христо Бисеров". Това каза главният прокурор Сотир Цацаров. Софийският градски съд прекрати съдебното производство срещу Бисеров на 5 май и го върна на прокуратурата за отстраняване на нарушения в обстоятелствената част.

 

Тогава Цацаров коментира, че "каквито и указания да бъдат дадени от съда, те ще бъдат изпълнени – сега, в бъдеще, ако се наложи трети и четвърти път. Но това дело ще влезе в съда".

 

На 9 април Софийската градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу бившия зам.-председател на 42-рото Народно събрание и председател на комисията по правни въпроси Христо Бисеров, припомня БГНЕС. Бисеров бе предаден на съд за извършени три умишлени престъпления – избягване установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери, нарушаване на Валутния закон относно задължението за деклариране на сделки с валутни ценности, извършено при условията на продължавано престъпление, и затаяване на истина в писмена декларация по Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни длъжности, подадена пред Сметната палата.

 

Видео: БГНЕС