"Тези, които ми искат оставката, да не се радват твърде много", добави той

Още по темата

„Ангажиментът ми е да направя всичко необходимо за това да избута съдебната реформа, колкото може по-далеч. Ако това изисква моята оставка, с удоволствие. Но за момента това изисква да остана на поста и да работя”, с тези думи министърът на правосъдието Христо Иванов коментира поисканата му от член на Висшия съдебен съвет оставка, пише БТА.

 

„Нека тези, които ми искат оставката, да не се радват твърде много. Ще направя всичко необходимо, за да се случи реформата”, добави Иванов пред журналисти в Брюксел. Там той беше приет от генералния секретар на Европейската комисия Катрин Дей, която напуска поста наесен.

 

По думите на Иванов наближава важен момент, в който трябва да се направи важната стъпка към реорганизиране на мениджмънта на съдебната система, изграждане на ново ниво на отговорност в институциите.

 

По-рано днес на заседанието на ВСС Михаил Кожарев, който е член на съвета, заяви, че ако има доблест, министърът на правосъдието трябва да си подаде оставката. С 14 гласа кадровиците приеха и декларация по повод интервюто на Христо Иванов.

 

Висшият съдебен съвет се е превърнал в трансмисия на търговията с дела”, заяви в сряда в ефира на „Здравей, България” правосъдният министър Христо Иванов. Той каза още, че у нас функционира „една изключително овластена мафия – на вечните съдебни началници”.