Общината отново е без кмет

Хаос и напрежение в Неделино. Общината отново е без кмет. Върховният административен съд за втори път обяви, че временно назначеният градоначалник няма право да управлява. След разследване на Нова кметът Стоян Беширов беше отстранен от длъжност и му бяха повдигнати обвинения за злоупотреби за над 900 0000 лева. 

Още по темата

 

За по-малко от четири месеца Общинският съвет в Неделино два пъти избира за временен кмет Румен Русанов. И двата пъти съдът определя, че  той няма право да управлява.  „ Ако Общинският съвет ме избере отново ще поема поста,  ако не може би някой друг ще го поеме“, коментира Русанов.

 

 „В момента сме в безтегловност. Нямаме кмет и Общинският съвет като орган на местното самоуправление трябва да вземе някакво решение“, заяви председателят на Общинския съвет Огнян Бабчев. В Неделино никой не знае кой взима важните решения -  заместник-кметицата Фанка Георгиева, която е дясната ръка на Стоян Беширов, или секретарят на общината Жанет Бабачева - близка до отстранения временен кмет.

 

 

 „Днес изпълнявам частични функции за кмет на община”, призна Бабачева.  „Основанието ми да съм в кметството е определението на Върховния административен съд, заяви от своя страна Фанка Георгиева.

 

Двата враждуващи лагера имат общо мнение само по един въпрос. Европроектите няма да бъдат изпълнени в срок и общината ще загуби милиони. Може би ще трябва да върнем около 5-6 милиона лева, коментира Огнян Бабачев. Потърпевши от целия хаос и борба за власт са всички хора от Неделино, а чиновниците не са получавали заплати  за последните два месеца. Утре местния парламент се събира извънредно за да избере нов временен кмет.

 

Репортер: Анелия Веселинова