По думите му ВСС е едно от местата, където тази мафия се окопава

 

Преди няколко дни правосъдният министър Христо Иванов заяви в студиото на „Здравей, България”, че ВСС се е превърнал в една „трансмисия за търговия с дела”. Последваха обаче искания за неговата оставка. Освен това Иванов е в конфликт и с главния прокурор Сотир Цацаров за различията относно реформите в съдебната система. 

Още по темата

 

"Наслушах се на хора от статуквото, които повтарят, че съдебната реформа трябва да доведе до по-бърз процес. Целта ѝ е да пребори големия проблем на българското правосъдие, а той се нарича мафия и корупция, а не бавен процес”, заяви председателят на ДСБ Радан Кънев.

 

Той застана зад думите на правосъдния министър, че ВСС е опънал чадър над „язвата” в Софийския градски съд Владимира Янева. 

 

"ВСС е едно от местата, където се окопава мафията и което брани корупцията в съдебната система”, на мнение е Кънев.

 

"Докато няма независим прокурорски орган, който да се занимава с това да разкрие истината и да я представи на съда, за да имаме накрая съдебно решение с мотиви, което осъжда лидери на мафията, не мога да назовавам имена”, допълни той.

 

По повод публикацията във в. „Труд” за злоупотреба в Правосъдното министерство с обществена поръчка за климатици и последвалата проверка на прокуратурата, Радан Кънев коментира, че се създава медийно-прокурорска интрига, която е „абсолютно куха, за да се удари политиката на един министър в един много важен момент”.

 

"Прокуратурата трябва да работи като най-важната институция в държавата, а не да работи като черна пиар агенция”, заяви Кънев.