Поводът бе видеото, на което се вижда как полицаи бият момче и момиче при арест

 

До сградата на Министерството на вътрешните работи тази вечер се проведе протест срещу полицейското насилие. Недоволството бе провокирано от скандалния арест на младежи с шамари и ритници, показан от "Господари на ефира". Хората настояват да отпадне ранното пенсиониране на полицейските служители и служителите на реда да минават на детектор на лъжата на определено време. 

Още по темата

 

 Някои от протестиращите се оплакаха, че са били жертва на полицейски произвол. Нито един от тях обаче не е подал жалба. „МВР е много неефективна институция, бюджетът на МВР за 2015 година е над 1 милиард лева, а има много ниска разкриваемост, при откраднатите автомобили тя е едва 8%, искаме МВР да стане ефективна институция и парите ни да отиват за полиция, която да ни пази от престъпници, а не да ни пази от нас” , коментира  Георги Драганов, който също дойде на протеста.  

 

В петък стана ясно, че от прокуратурата са образували досъдебно производство срещу четиримата полицаи от Първо РПУ, които по брутален начин арестуваха младо момиче в края на миналата година.

 

Вътрешният министър Румяна Бъчварова коментира, че това може да е атака срещу нея.  „Сигурно има такива хора, които не са доволни от това, че аз съм там, не са доволни от работата на един вътрешен министър, който не е от системата”, заяви тя в парламента.