Банкерът публикува ново писмо

 

Ново писмо на банкера Цветан Василев, този път – вече с имена. С поредната публикация на личния си сайт Василев отговаря на доклада, изготвен от временната парламентарна комисия за КТБ. Според изводите в документа фалиралата банка е функционирала като пирамида и системно е била източвана от фирми-бушони.

 

Василев контраатакува с обвинение, че докладът е изготвен по поръчка на „командитно дружество „Пеевски, Цацаров и СИЕ”. В писмото си той намеква, че един от авторите на доклада в комисията – депутатът от ДПС Йордан Цонев, не е ходил при него само да обсъжда закони, а е искал синът му да бъде назначен в КТБ. 

 

Според Василев банката е жертва на политическо съзаклятие. В писмото си той посочва като виновни за фалита й още Пламен Орешарски и Сергей Станишев, които „поднесли властта на ДПС на тепсия”. Споменати са бившият министър на финансите Петър Чобанов, бившата дясна ръка на Василев и днешен свидетел срещу него Бисер Лазов, както и управителят на БНБ Иван Искров. 

 

Цветан Василев твърди, че и в момента банката се източва и призовава премиерът Бойко Борисов да спре безобразния пладнешки обир, дори крадците да са негови бивши и настоящи приятели. По един или друг начин всички поименно посочени в писмото на банкера отказаха коментар.