Няма жертви и сериозно пострадали

 

Автобус на фирма „Карат С” се преобърна на магистрала в Унгария малко след полунощ във вторник, съобщиха за Нова от фирмата-превозвач. Тежко пострадал е шофьорът. 21 от общо 37-те пътници са приети в болница за преглед. Впоследствие 15-ма от тях са осводобени, а останалите остават в лечебното заведение.

 

Инцидентът е станал около 30 минути след полунощ  - малко преди сръбската граница. Автобусът излетял от пътя - на 133-ия километър след Будапеща, край унгарския грай Сегед, и се обърнал в канавката. Повечето от пострадалите пътници са били само с охлузни рани и вече са изписани от болница, но все още няколко души остават под наблюдение. Все още не е ясно какво е предизвикало катастрофата. Ясно е обаче, че пътниците са се движили с автобус само на една година, а последният технически преглед е направен в петък. 

 

В превозното средство е имало и деца, но все още няма информация за тяхното състояние, каза за Нова шефът на „Карат С” Миролюб Столарски.

 

Автобусът, движещ се по редовна линия, е чисто нов и напълно изправен технически, допълни Столарски. Зад волана са се сменяли двама шофьори.

 

Компанията е изпратила други две превозни средства, които да докарат туристите до София. Някои от тях обаче все още дават показания за катастрофата в местно полицейско управление.

 

Очаква се късно тази вечер в първите часове след полунощ по-голямата част от пътниците да се завърнат в България.

 

 

Сигналът бе подаден от потребител на Nova News в рубриката „Моята новина”. За Нова той разказа, че негови близки са пътували с автобуса, но от часове няма връзка с тях, защото вероятно са паднали батериите на мобилните им телефони.

 

Очакваме и вашите новини, снимки и видеоматериали ТУК.

 

Снимки: delmagyar.hu