"Преживяхме голям стрес всички", сподели ученичката Анна-Мария

 

След 10 дни притеснения и много изхабени нерви, 30-те деца, които се оказаха без покрив над главите си на хиляди километри от родителите си, вече са в България. Късно снощи учениците от Финансово–стопанската гимназия пристигнаха благополучно от Испания. Децата за малко да се окажат без хотел, тъй като туроператорът не беше осигурил нощувките им.

 

Родителите на учениците преди няколко дни се опитаха да потърсят правата си и подслон за своите деца, въпреки че пътуването за всяко едно от децата струвало 1000 лева. След намесата на Комисията за защита на потребителя, собственичката на туристическата фирма Ирена Стоянова направи резервации за всички нощувките на децата. Така след много емоции успяха да довършват екскурзията си и стигнаха до родителите си. 

 

"Преживяхме голям стрес всички", споделя ученичката Анна-Мария.

 

Но всяка една от нощувките се оказва изпитание и истински кошмар както за децата, така и за техните учителки. В очите на децата героите на това пътуване се оказват не само техните учителки, но и шофьорите на автобуса, които плащат за една от нощувките. А родителите са категорични, че ще си търсят правата в съда.  

 

С този туроператор проблеми е имало и преди. Почти всяко нарушение обаче, в което властите ги хващат, фирмите обжалват в съда. А когато Темида се бави, бави се и отнемането на лиценза. 

 

Какво споделиха деца, родители и учители за злополучното пътуване? Гледайте във видеото!